Mollösund leverar!

IMG_4258

Idag var hela familjen på utflykt i Mollösund-och vilket fantastiskt fint ställe det är! Vi strosade runt några timmar och beundrade utsikten mot havet. Supermysigt! Det faktum att vi hade perfekt väder och att pojkarna var på bra humör gjorde ju sitt 😉 Hit kommer vi gärna igen!

Mollösund är ett samhälle beläget på en udde på Orust. Här har det bott folk sedan 1500-talet och samhället beskrivs som ett av Sveriges äldsta fiskeläger. Som mest bodde det ca 1000 invånare där i början på 1900-talet men antalet har gradvis sjunkit (i takt med att sillfisket upphört) och idag står ca 240 personer skrivna där. Dock ökar befolkningsantalet markant sommartid. 

(Fakta hämtat från wikipedia mollösund).
IMG_4277IMG_4287IMG_4320IMG_4308IMG_4283IMG_4325IMG_4244IMG_4311IMG_4292IMG_4330IMG_4334

 

En reaktion på ”Mollösund leverar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s