Om bloggen (och lite om mig)

Hej, och välkommen till min blogg!

Lite kort om mig; Jag som håller i bloggen heter Sabina, är en gift mamma till två små pojkar och bor precis utanför Göteborg.

Till vardags jobbar jag som läkare, men min stora passion är att laga mat och (framför allt) att baka! Jag skulle vilja baka hela tiden, helst varje dag, flera gånger om dagen! Tyvärr har jag dock fått begränsa mig då min man inte orkar äta allt. Men nu kan jag släppa loss alla hämningar och skylla på att jag måste baka till bloggen- jättebra tycker jag!

Jag tycker om att baka allt från småkakor och bröd till tårtor och bakelser. Ofta har jag hållit mig inom kanelbulls-prinsesstårte-genren, så att säga. Dvs klassiska och vanligt förekommande bakverk. Men nyligen öppnades mina ögon upp för utländska godheter, en genre som det skrivs alldeles för lite om. Man hittar massor av recept på cupcakes, vetekransar och klassiska matbröd (om än ack så goda!), men alldeles för få recept på exempelvis Dobostårta (en fantastisk ungersk chokladsmörkräms-tårta), Cannoli (Italienska knapriga läckerheter) eller Lamingtons (Australiensiska söta sockerkaksrutor med kokos).

Men andra ord- varför begränsa sig när det finns en hel värld där ute med godheter som bara väntar på att bli upptäckta?!

Och det för oss till syftet med den här bloggen. Jag vill inte upptäcka allt detta själv, helt enkelt. Det är så mycket roligare med sällskap! Den här bloggen kommer därför att skrivas så att även”icke-traditionella” smaker, desserter, bak- och maträtter ska få utrymme (men det kommer förmodligen att smyga sig in recept av alla möjliga slag).

Jag tror att det här kommer att bli riktigt roligt och spännande! Och har du önskemål eller synpunkter på något så är det bara att maila mig på varldensgodaste@gmail.com!

// Sabina

valid-rss-rogers

matbloggar.nu

 

6 reaktioner på ”Om bloggen (och lite om mig)

    1. Hej Josef, och tack för din kommentar! Du har helt rätt i att samtliga ovannämnda godbitar innehåller mycket socker, men jag är av åsikten att man kan äta allt inom måttliga mängder utan att det ska behöva ha en negativ inverkan på ens hälsa. Det är aldrig bra att överdriva åt endera håll, och man måste få unna sig det man tycker är gott emellanåt i kombination med motion och en sund livsstil i övrigt. 🙂 Hälsningar Sabina

      Gillad av 1 person

  1. Hej Sabina! Vill du ha ett recept på ”Brigadeiro” chokladbollar gjorda med kondenserad mjölk? Dessa brigadeiro är ett måste på alla födelsedagsfester i Brasilien. Jätte goda!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s